ANNA SZULC JEST ABSOLWENTKĄ GDAŃSKIEGO
UNIWERSYTETU MEDYCZNEGO
Podczas studiów doświadczenie zawodowe zdobywała na szpitalnych oddziałach i w przyszpitalnych poradniach Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego w Gdańsku.
Specjalistka Samodzielnego Zespołu Dietetyków działającego w strukturach Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego w Gdańsku, oferującego profesjonalne wsparcie żywieniowe pacjentom klinik i poradni przyklinicznych UCK. Dedykowany dietetyk Kliniki Pediatrii, Diabetologii i Endokrynologii, gdzie konsultuje i edukuje pacjentów z cukrzycą, nadwagą i otyłością, hipercholesterolemią oraz zaburzeniami endokrynologicznymi.
Dietetyk zespołu specjalistów Programu „6-10-14 dla Zdrowia”, pierwszego w Polsce kompleksowego systemu wsparcia dla dzieci z nadwagą i otyłością, realizowanego przez Uniwersyteckie Centrum Kliniczne w Gdańsku przy wsparciu Urzędu Miasta Gdańsk. Edukatorka szkolna zaangażowana w propagowanie wiedzy o wpływie żywienia na stan zdrowia oraz w promocję zdrowego trybu życia w ramach działań Programu.
Obecnie w trakcie studiów podyplomowych Psychoonkologia Kliniczna realizowanych przez Gdański Uniwersytet Medyczny pod patronatem Polskiego Towarzystwa Psychoonkologicznego.